jobbiga saker

jag tänkte precis skriva ett långt inlägg om en lite lustig incident som inträffade häromdan när jag skulle följa med min lillasyster och köpa ett par skor men då råkade jag i förbifarten surfa in på kanske universums mest deprimerande blogg och då dog all inspiration... gettingthinner.blogg.se. smygfanatisk anorektikers memoarer typ.

förövrigt är jag obarmhärtigt hård i magen. men det ska åtgärdas, lydia och jag ska äta indiskt till lunch.

the nerding goes on!


Svar på elaka skämt från mig till mig

Maja, kära vän, du har inte sett gammel-skräcken i vitögat förän du kommer på dig själv med att säga "dags att tänka på refrängren, det är ju en dag i morgon också" för att en bråkdels sekund senare haja att du faktiskt menade det. Det är en jävla terror asså. Andra tillfällen man känner att man nog inte alls är 19 utan typ 85 är när man spanar ut genom fönstret och inser att tanten som tränar på sin balkong på ålderdomshemmet mitt emot antagligen är mer aktiv än vad du är.

det ryker i härden

Eftersom vi på Tai Ni Po Ni gillar meningsskiljaktigheter i allmänhet och streetfights och blogg-battles i synnerhet, tänkte jag bara passa på att promota dagens slagskämpar:

blondinbella vs. bellasuger

heja heja!

så här uttalar sig självaste bella om saken:
"Pappa började prata med mig om bellasuger.se:
- Isabella, vill du att jag stämmer dom?
- Nej det är lugnt, vi låter dom dra in lite pengar till mig först!"

elaka skämt från mig till mig.

Jag tror och har länge misstänkt att min kropp spelar mig diverse spratt och skrattar gott när jag lider. För det första upptäckte jag för ett tag sen en riktigt obekväm sanning: undertecknad har mjäll. Och nu har min hjärna, förutom att utsöndra vit smegma genom hårporerna, även hittat på nåt nytt skoj. Nämligen att åldras 40 år på nolltid!

Jag har alltid varit en sån där som kan sova när som helst, var som helst. Men helt plöstligt har jag fått värsta pensionärs dygnsrytmen och börjat vakna i ottan, trots vilda fester till sent på natten. Som till exempel idag. Jag hade gjort allt för att skapa sömndugliga omständigheter (dvs stängt av och dragit ut jacket från alla telefoner, ljuddämpat fönstret, sett till att familjen var bortrest, övermatat marsvinet) och ändå vaknar man likförbannat kvart i nio trots en hård kväll!!!!!! detta är inte normalt för en artonårig viril kvinna/flicka med sina sinnen i behåll....mamma tycker däremot att jag har mognat. Men om mognad ska vinnas på bekostnad av dyrbar sömn är jag inte med. Har upptäckt att jag engagerat nickar med vid såna här dötöntiga "pröva vörtört för en god natts sömn"-reklamer.

Har någon en förklaring? Och viktigast av allt: hur ska jag göra för att kunna få sovro till ett-två-tiden som det var förr?
:(

!!!

Elin Öberg i min klass säger nu till mig att det typ är 45 dagar kvar till studenten (med helger!!!) Det gör mig överlycklig men när jag tänker närmare på det så måste jag skriva ett 8 sidigt arbete om designers under 100 år, 10 sidigt arbete om ekonomin och politiken i england, mönsterkonstruktion, korsett, byxa, ungefär 20 skrädderi uppgifter, studentklänning, projectarbetet som jag inte ens har skrivit ett ord i loggboken till. Vad ska jag göra? Kan någon där ute svara på det?

Jag känner att det som skulle få bort den här ångesten är att titta på ett lik...eller bara dö.

Slutet på en era

Nya vindar blåser när man insett att det bara är att lämna club w-gruppen på facebook för att sunkcharmen som var wollmars är borta. Så tragiskt.

En annan grej in the recent present var ju att jag gjorde en rätt stor tabbe på jobbet när jag vräkte ur mej till höger och vänster att min mobil blivit stulen ur mitt skåp i omklädningsrummet och att man minsann inte kunde lita på någon längre. Det hade ju varit ett fint sätt att bonda med mina läskiga kollegor och vinna lite sympati om det inte vore för att jag är ett jävla klantarsel och inte alls hade blivit bestulen, utan bara råkat lägga mobilen i en annans skåp. Pinigt värrö attså!

Dramatiskt att dessa puckon får sitta i regeringen...

På Madeileine Sjöstedts (kultur- och idrottsborgarråd i Stockholms stad) blogg kan man läsa hur hon/hennes medarbetare skriver om nedskärningarna av kulturskolan:

Odramatiskt beslut om kulturskolan
16 oktober 2007

Flera läsare av denna blogg har kommenterat kulturnämndens beslut att föreslå kommunfullmäktige att höja avgifterna i kulturskolan. Beslutet har dessutom uppmärksammats i DN idag. Johan skriver att beslutet ?urholkar? kulturskolan och att det är ett hot mot framtidens kulturliv i Stockholm. Ralf skriver att det är ett ?dråpslag mot verksamheten? och ett brott mot tanken med välfärdssamhället. Men någon måtta på katastrofbeskrivningarna får det ändå vara.

Som framgår av den bilagda redogörelsen från kulturförvaltningen så har Stockholms kulturskola även med de nya avgifterna lägst pris i länet för kurser i bild och teater/drama, och bland de lägsta när det gäller dans. Priserna för att spela instrument och hyra instrument ligger på genomsnittspriset i länet. Alla kurserna kostar dessutom betydligt mindre än motsvarande hos studieförbund eller privata verksamheter. Mer statistik finns här: kulturskolans-avgifter-071012.ppt

Erik

till själva bloggen

Jag är så förbannad!!!!!! moderaterna förstör mitt liv! tack så mycket för att ni drar ner på pengarna så att mina bästa lärare inte kommer kunna jobba kvar! tack så mycket för att ni ordnar så att vi elever får en kvarts lektion då man inte hinner mer än att få upp noterna ur väskan! tack för att ni lägger ner verksamheten så att orkestrar och körer inte kan få finnas kvar! tack så mycket för att ni sparar in på all musikalisk verksamhet och väljer att satsa på ridsport och golf (verkligen inte valt efter era väljarkretsar, oh nej?)! tack för allt! räkna med en dunderundergång nästa val.

-

JAG FÅR ALDRIG SYMPATI!...Å NI SKA VA SNELAHESTAR!

Okej här kommer det...

Som de få läsarna och Tainiponis kanske vet så har jag och bergstrollet Andrine varit uppe i Huså och jobbat sönder oss på "Den Djupa Gruvans Krog (Gruvstugan!). När vi kom dit möttes vi av en liten brat/jalla..Peter 16 år det är dock oklart då han är adopterad från kina eller brasilien eller va fan det var...de flesta inkl Anki tippade på att han var runt 18/20 men jag jag har märkt att han garanterat ligger på 15 -...Han är galet förälskad i Andrine och har försökt få mig att säga vad han ska göra för att haxxa na! Då blir det ju lite svårt va för hon verkar ha satt nån slags gylfgräns på 25 och hon har tydligt klargjort att han är alldeles för liten...han har sprutat ajax och grädde i mitt ansikte...Han e som en liten jävel man bara vill hugga...som tur va var att han stack hem till Lund!

Det är alltid trevligt att ta sig en after work...Det tyckte vi verkligen förra Lördagen då det var extra mycket röj för att vara gruvstugan! Alla lantisar från Järpen/Vreten kommer för att dricka så mycket att hjärnan börjar koagulera! Jag och Anki började hetsdricka så fort vi var klara med köken...det var najs...först skulle vi på efterfest i Åre men sen insåg vi att det var lite väl långt så vi (jag , anki, robin, peter och johnny) drog hem till Robin för att festa vidare men det var lamt för han hade typ 2 öl och musiken kom från en burkig laptop. Nästa morgon vaknade jag i min vidrigt hårda säng och undrade lite vart jag va men jag var ju i huset där vi bodde! Jag kollar in i det andra rummet och ser anki johnny och peter ligga och skeda! Det är upp till henne att berätta vad som hände...Johnny som är helt random dude från baren visar sig vara en av de roligaste och speciellaste människan jag någonsinn har träffat. Typisk replik han kom med- oj jag tror jag gjorde slut med min tjej igår!
Sedan börjar han berätta om hans extrajobb som kattmördare och hur det var första gången han skulle döda en "kattjävel". Typ (jämtländska) "Jag tog hagelbössan min och sköt jäveln i örat, men när ägaren kom in börja skiten krypa och sa mjauuu.." och "Jag tar 100 spänn för att skjuta skiten och 200 för att begrava den...och när jag säger begrava menar jag att kasta den i en kontainer på körfältet" och "En gång när jag hade skjutit en kattjävel ropade min pappa att jag skulle komma och dricka grogg så jag kasta in skiten i frysen nästa dag ska min son hämta glass å frågar varför det ligger en liten kattunge breve glassen"...Vi kallar honom nu för "JOHNNY THA CAT KILLER"

Härom dagen fick jag också testa på att åka skidor. Det första jag gjorde var att ramla en halvmeter efter jag kommit på liften! Till slut kommer jag upp längst ner i barnbacken och tar mig ner utan större besvär! Då tycker den STÖRDAFITTHORANANDRINEHYTTSTRAND att det är helt ok och lugnt för mig att åka gröna backen. Självaste vägen upp i liften började tårarna redan rinna...När jag väl var uppe fick jag panik och grov höjdskräck så jag piskade genast av mig skidorna och kröp ner de första10 metrarna! Sedan kommer det som jag aldrig kommer att glömma eller göra om! Helvetesfärden ner!!! Jag störtade 20 m i ungefär 200km/tim och sedan ner i snöberg eller gran..Jag var så rädd så rädd jag trodde på allvar att jag skulle dö på riktigt...Jag grät och grät och anki bara skrattade. Efter ungefär 40 min när jag äntligen var nere var jag helt vit av snö, hade en halv gran i håret och mascara i hela ansiktet. Jag bröt ihop och grät och grät...

Jag måste sova nu har bara sovit 2 timmar i natt! Men hemma imorrn!

tjuvlyssnat.se


Kille 1 ~18: Jag hade det sämsta sexet igår?
Kille 2 ~18: Va?
Kille 1: Ja, det var som att vifta med en limpa i Globen.

Nu är jag hemma efter att ha spenderat en vecka på olivgård samt bergsmassiv i spanien! känns inte skönt att vara tillbaka i shweden!

RSS 2.0